Piaţa imobiliară din Franţa atrage. Şi în primul rând pe străini...

În ultima vreme, achiziţionarea unui imobil în Franţa îi atrage din ce în ce mai mult pe străini. Unul dintre grupurile ţintă îl reprezintă elveţienii, care doresc să cumpere proprietăţi imobiliare în Alpi.

În prezent, elveţienii sunt atraşi în special de cursul de schimb favorabil al francului elveţian faţă de euro. Cumpărarea unui imobil în Franţa , în zone ca Chamonix sau Morzine, le iese mai ieftin decât echivalentul din ţara lor natală. Oferta este foarte avantajoasă în primul rând pentru cei care locuiesc în apropierea graniţelor.

După unele agenţii imobiliare, această tendinţă s-a reflectat deja şi asupra creşterii preţurilor imobilelor din anumite regiuni din Alpi. Unii agenţi imobiliari afirmă că preţurile actuale sunt chiar mai mari decât cele de acum patru ani, când piaţa imobiliară a atins apogeul.

Însă interesul nu se orientează numai către proprietăţile imobiliare din Alpi. Conform estimărilor, interesul investitorilor străini este influenţat şi de imaginea excelentă a ţării. Potrivit studiului FutureBrand Country Brand Index, Franţa s-a clasat pe locul nouă dintre 113 ţări evaluate. Specialiştii sunt convinşi că Franţa are un farmec atemporal. Faptul că oamenii sunt întotdeauna bucuroşi să revină aici, face din această ţară un loc bun pentru achiziţionarea unui imobil.

În plus, în acelaşi studiu menţionat mai sus, Franţa s-a clasat pe locul 13 în rating-ul ţărilor preferate ca destinaţie de rezidenţă. Din punct de vedere gastronomic şi al atracţiilor, ţara cocoşului galic a urcat pe podiumul de premiere.

Potrivit aprecierilor, datorită acestor evaluări, Franţa este pe o cale bună către o piaţă imobiliară sănătoasă. Însă este indispensabil ca atât proprietarii de imobile cât şi agenţii imobiliari să nu aibă aşteptări exagerate şi să încadreze preţurile imobilelor în intervale de preţ reale.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: