Franţa îi atrage pe investitorii imobiliari din străinătate

În timp ce o parte din populaţia Franţei "emigrează" în alte ţări europene datorită impozitului pentru cei bogaţi, tot mai mulţi investitori străini îşi orientează interesele către Franţa, piaţa de aici înregistrând deja afluxul lor.   Datorită restricţiilor de construcţie din Paris, s-a limitat semnificativ numărul de imobile de vânzare de aici, dar se aşteaptă o creştere a acestuia şi o stabilizare a pieţii imobiliare.  Mai multe opţiuni vor avea acum mai ales cei care nu au un buget prea limitat.

Preţurile apartamentelor din Paris au crescut în ultimele luni cu 3,8 % iar cele ale caselor cu 6,2 %. Parisul este căutat nu numai de europeni dar şi de persoane interesate din Asia. Capitala Franţei atrage în mod tradiţional investitorii străini, numărul cumpărătorilor din Asia crescând marcant ajungând în prezent să fie ca mărime cea de-a treia grupă de investitori de pe piaţă.

Investitorii chinezi sunt atraşi mai ales de mediul liniştit rural, numărul de tranzacţii realizate aici fiind în continuă creştere. Persoanele interesate din Asia reprezintă pe total şapte procente dintre cumpărători. În ceea ce priveşte popularitatea, Parisul este urmat de Coasta de Azur, dar conform ultimelor informaţii, întreaga Franţă câştigă popularitate în domeniul imobiliar.

 Îşi fac apariţia tot mai mulţi investitori austrieci pentru care ţara lor de origine a devenit prea scumpă şi deci caută proprietăţi imobiliare în altă parte.

Franţa este interesantă pentru investitori nu numai datorită dobânzilor mici la credite, ci şi prin climatul favorabil, accesibilitatea bună şi prin situaţia bună de pe piaţa imobiliară.  Aceasta a fost destul de latentă în ultima vreme, fapt care îi motivează pe o serie întreagă de proprietari să vândă, în pofida ofertei reduse. De aceea, achiziţionarea unui imobil în Franţa este foarte avantajoasă în prezent. Franţa este şi destul de rezistentă la criza din zona euro.

Şi creditele ipotecare sunt destul de convenabile în Franţa - unele bănci împrumută investitorilor străini chiar în condiţii mai avantajoase decât francezilor.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: