Băncile din Franţa îi atrag pe străini prin credite ipotecare avantajoase

Interesul pentru credite ipotecare este din ce în ce mai mare în Franţa. Motivul îl reprezintă dobânzile mici care probabil că şi în acest an vor rămâne la acelaşi nivel. Specialiştii sunt convinşi că este vorba despre un moment ideal pentru persoanele interesat de achiziţionarea unui imobil în Franţa prin intermediul unui credit ipotecar.

În prezent, băncile franceze acordă credite pentru până la 80% din suma necesară. Dobânzile sunt în jur de 2,4%, în cazul unui termen de rambursare de 25 de ani. Această tendinţă va dura cel puţin pe tot parcursul acestui an. În plus, băncile acordă credite din ce în ce mai frecvent străinilor dornici de achiziţionarea unui imobil în Franţa.

La începutul anului 2012, băncile au înregistrat o scădere a interesului din partea potenţialilor clienţi, însă situaţia s-a schimbat în luna august. Cererea a crescut datorită dobânzilor mici. În 2012, dobânzile au scăzut în medie cu 0,5 - 0,85 %, ceea ce foarte puţini prevedeau la începutul anului.

Pe lângă scăderea indexului TEC 10, care este taxa plătită de guvernul francez pentru creditele luate, băncile au înregistrat şi o scădere a interesului pentru creditele ipotecare. Reducerea dobânzilor la credite este una dintre formele de atragere a potenţialilor clienţi. În practică, diferenţa dintre dobânzi este destul de simţitoare.  În cazul unui credit de 200 mii EUR, cu termen de rambursare de 20 de ani, cumpărătorul plătea în decembrie cu 80 EUR mai puţin decât în ianuarie, aceasta datorită dobânzilor mai mici. Astfel, în 20 de an se economisesc 20 mii EUR.

Din cele mai recente studii reiese că majoritatea clienţilor preferă să împrumute sume mai mici cu termene de rambursare mai reduse. Condiţiile avantajoase din prezent pot juca un rol important şi în acest caz.

Unele bănci şi-au ajustat regulamentele de creditare, oferind programe speciale pentru tineri sau reducând plafonul pentru venitul minim lunar necesar obţinerii creditului. Toate acestea facilitează obţinerea unui credit ipotecar de către străinii care doresc să-şi achiziţioneze o casă de vacanţă chiar în Franţa.

» Oferta de imobile din Franţa

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: