Investiţii în imobile din Berlin? Una dintre cele mai sigure destinaţii din Europa

Investitorii preferă din ce în ce mai mult Germania, mai ales Berlinul, deoarece se pare a fi o locaţie sigură într-o Europă instabilă în prezent.  Şi această aspect nu are în vedere numai investitorii puternici, ci şi investitorii minori şi individuali interesaţi de achiziţionarea unui imobil în Germania.

Aceştia se orientează către proprietăţile imobiliare datorită veniturilor reduse provenite din alte activităţi, cum ar fi reducerea profiturilor din conturile de economii. Chiar şi germanii, foarte prudenţi în mod normal, percep achiziţionarea unei proprietăţi imobiliare ca o opţiune sigură şi profitabilă.

Dacă în întreaga Germanie 40 % de persoane deţin o locuinţă proprie (casă sau apartament), în Berlin numai 14 %. Unul dintre motivele pentru care tot mai multe persoane optează pentru o proprietate personală în Berlin este acela că după zece ani de deţinere în proprietate nu se mai plăteşte impozitul pe venit în caz de vânzare a imobilului. Un alt factor în favoarea achiziţionării îl reprezintă şi posibilităţile de închiriere a imobilului precum şi dobânzile mici la credite ipotecare.

Interesul pentru Berlin creşte marcant în ultimii ani. Oraşul prosperă, mulţi străini vin aici, la începutul anilor 90 ani a revenit aici guvernul federal. Se presupune deschiderea unui nou aeroport internaţional în 2014, ceea ce va creşte şi mai mult interesul din străinătate. În plus, Germania este motorul economiei europene.

Salariile medii din oraş sunt în creştere. Chiar dacă se construiește mai mult decât în anii precedenţi, capacităţile de locuinţe nu sunt suficiente. În oraş vin tot mai mulţi oameni, germani şi străini, modificându-se demografia. Preţurile imobilelor şi chiriilor cresc în mod semnificativ. Însă cu toate acestea nu au ajuns încă la nivelurile din celelalte oraşe mari din Germania, cum ar fi Munchen, Hamburg sau Stuttgart. Preţurile de aici se menţin în timp la un nivel foarte scăzut.

Lucru valabil şi pe mai departe. Dacă vom compara preţurile de aici cu cele ale imobilelor din alte metropole europene ne dăm seama că este mult mai avantajos să facem o achiziţie în Berlin. Pe lângă faptul că Germania nu a înregistrat în trecut niciun boom pe piaţa imobiliară, întreaga ţară şi mai ales capitala, sunt considerate a fi o destinaţie sigură pentru investiţii imobiliare.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: