Preţurile imobilelor din Italia rămân stabile

Experţii în domeniul imobiliar nu aşteaptă modificări semnificative pe piaţa imobiliară din Italia.

Chiar dacă preţurile unor proprietăţi imobiliare din anumite regiuni ale Italiei au căzut la un minim istoric, interesul crescând al investitorilor va stopa cu siguranţă scăderea preţurilor datorată instabilităţii economiei italiene.

Căderea rapidă a preţurilor imobilelor din ultimii ani a fost un lucru neplăcut pentru Italia, însă preţurile mici din prezent atrag un număr mare de investitori străini. Pe de altă parte, chiar dacă preţurile au căzut cu aproape 12%, statisticile arată că numai în ultimul an interesul investitorilor străini a fost comparativ cu cel pentru Spania. Cu toate acestea, cădere preţurilor în Peninsula Iberică a fost mult mai marcantă şi, datorită atenţiei acordate de importante canale mass-media, preţurile reduse de aici au intrat în centrul de atenţie al cumpărătorilor din aproape întreaga lume.

Conform statisticilor, cele mai căutate sunt apartamentele cu două dormitoare. Cele mai populare regiuni rămân Liguria şi zona din împrejurimile Lago di Garda şi ale altor lacuri. Peste 40% dintre cumpărători sunt dispuşi să accepte numai imobile care sunt într-o stare excelentă, ceea ce poate complica uneori modul de selecţie.  Dar există şi un grup mare de persoane interesate în căutare de case înainte de reconstrucţie. Acest grup este interesat în special de case de familie tradiţionale italiene.  

O destinaţie foarte atractivă este şi Toscana, unde, datorită atmosferei unice şi frumuseţilor naturii de aici, investitorii cumpără proprietăţi imobiliare într-un mod impulsiv. Având în vedere preţurile reduse de pe piaţa imobiliară, se poate spune că acum este momentul oportun în care se poate face o investiţie rentabilă într-o proprietate imobiliară din Italia.

» Vizitaţi oferta de imobile din Italia.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: